Update

Welkom terug iedereen!

Het is ondertussen al een eindje geleden dat ik nog iets gepost heb. Het heeft dan ook een hele tijd goed gegaan met me. Ik heb zelfs een tijdje (+- 1jaar) geprobeerd om mijn medicatie te stoppen. Ik neem sinds mijn 18e medicatie die echt geschikt is voor mij. Voorheen heb ik al 2x geprobeerd te stoppen, dit lukte dus niet. Dit keer lukte het ook niet. 3e keer goede keer was deze keer niet van toepassing. Toch wou ik zo hard dat het lukte. Ik nam er echt de tijd voor. Het mocht niet baten. Vorig jaar in september-oktober kreeg ik een serieuze terugval. Ik viel thuis van het werk, had last van het herfstseizoen die eraan kwam, ook wel ‘het vallen van het blad’ zoals we dit hier zeggen. Ik was terug neerslachtig, huilen om het minste. Daar ging mijn periode dat het goed met me ging. Zo zie je maar dat het allemaal met ups en downs gaat. Mijn angsten namen terug de bovenhand. Om te tonen dat ze echt wel nog zijn.

Ik ging ondertussen sinds het behalen van mijn diploma niet meer naar mijn psycholoog. Ik zat in een goeie flow en had er niet zoveel nood aan. Dit heb ik terug opgenomen. Ook mijn medicatie heb ik terug verhoogd. Ik was daar eerst zo hard tegen omdat ik in de toekomst droom van een kindje. Ik leerde in mijn opleiding dat antidepressiva of angstremmers heel gevaarlijk zijn om het nemen tijdens de zwangerschap en je minstens een jaar moest gestopt zijn met het nemen van de medicatie voor je aan kinderen begon. Dit maakte me enorm bang. Wat ging dat geven voor mijn toekomst? Moest ik mijn kinderwens voor later vergeten? Mijn psychiater adviseerde me toch om terug op te bouwen met mijn medicatie. Hij gaf mij ook uitgebreid advies en informatie dat het soort medicatie dat ik gebruik geen kwaad kan voor als ik in de toekomst zwanger wil worden. Wat een opluchting! Nu neem ik terug de, voor mij, aanbevolen dosis en ik voel me terug een stuk beter.

Dat ik terug naar mijn psycholoog ga en dat ik mijn juiste dosis medicatie terug neem is geen stap achteruit. Het is een teken dat ik mezelf onderhoud en voor mezelf zorg.

Ondertussen concentreer ik me in mijn dagelijks leven op mijn nieuwe hobby die ik sinds een jaar beoefen. Ik heb namelijk ‘Start to run’ gevolgd. Dit ging ook niet meteen zoals ik wou. Ik wou heel snel mijn 5km kunnen lopen. Mijn geduld ontbreekt ook wel, haha! Ik heb er geen 10 weken over gedaan, zoals je volgend het programma ‘moet’ doen. Ik heb het op mijn eigen tempo gedaan en heb er ongeveer 6 maanden over gedaan. Nu kan ik steeds mijn 5km niet in 30 minuten, wat me heel erg frustreert. Ik loop 4km in ongeveer 32 minuten. Lopen doe ik dan ook op mijn eigen tempo en niet te snel dat ik niet teveel buiten adem ben. Het belangrijkste voor mij is dat ik werk aan mijn conditie. Ik heb vroeger heel veel en lang stilgezeten. Ik doe nog niet direct mee aan wedstrijden, dat vind ik nog te vroeg. Het moet vooral leuk blijven voor mij. Ook loop ik ‘maar’ 2 keer in de week, soms 3 keer, maar dat gebeurt niet zoveel. Ik let er vooral op dat mijn lichaam kan herstellen achteraf. Ik raad jullie dus zeker aan om het lopen te proberen. Het is heel leuk, leegt je hoofd, fijne muziek in je oren, alles even loslaten en het is gezond! Ik ben eraan begonnen met veel twijfel (en omdat mijn broers niet geloofden dat ik het ging volhouden 😉 ), maar ik ben er nu lichtjes verslaafd aan geworden. Als ik joggers/lopers zie, heb ik zelf zin om te lopen en mis ik het snel.

Bron; Pinterest

Ook komt het seizoen van het tuinieren weer stilletjes terug op gang. Ook zoiets dat ik heel graag doe! Ik heb in de voorbije zonnige dagen het onkruid uit mijn kruidenbak gedaan. Ik heb er een potje thijm in gepland. Thijm kan blijkbaar tegen vorst en er kan zeker nog vorst zijn dit voorjaar. Binnen in huis heb ik ook enkele potjes met kruiden gezaaid. Dat ze maar snel komen piepen :-D. Wat is het leuk om alles te zien groeien en bloeien! Binnenkort begin ik terug aan mijn kleine tomaatjes. Wetende dat je in de zomer kan genieten van je eigen gekweekte en zonder pesticide besproeide tomaatjes geeft zoveel voldoening! Lekker en gezond en van eigen kweek. Wat wil je nog meer?! Ik hoop de komende jaren te kunnen experimenteren met andere groenten. Ik heb het nog niet aangedurfd! Daar ben ik nog zo’n groentje in (haha, heb je’m, groentje 😉 ). Sinds vorig jaar heb ik een blauwe bessen en een rode bessen struikje. Hopelijk heb ik daar deze zomer behoorlijke oogst van. Deze winter heb ik mezenbollen buiten gehangen voor de vogeltje. Die kleintjes daar van zien eten! Wat is de natuur toch mooi!

Zo, nu weten jullie hoe het ondertussen met me gaat.

Tot snel!

Dikke kus! 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s